Uutiset

24.2.2018HAUKILAHDEN VENEKERHO RY:N VUOSIKOKOUS 13.3.2018Lue lisää »8.11.2017Tervetuloa venekerhon vuosijuhliin!Lue lisää »

Blogin arkisto

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:441331 kpl

TIEDOTE KAIKILLE HLVK:n VENEPAIKAN OMAAVILLE

Jokainen, joilla on venepaikka Haukilahdessa, tulee katsastuttaa veneensä. Venekerhon sääntöjen mukaan venepaikanhaltijoille katsastus- ja vartiovelvollisuuden suorittaminen on edellytyksenä venepaikan saamiselle kaudelle 2018.

Katsastuksen ilmoittautumislista tulee kerhotalolle huhtikuun lopussa. Ilmoittaudu katsastukseen laittamalla rasti kerhotalolla olevaan listaan haluamasi katsastuspäivän kohdalle. Mikäli teetät sekä runko että vuosikatsastuksen, voit esim. merkitä ”R” halutessasi runkokatsastuksen suorituksen ja ”X” halutessasi vuosikatsastuksen.

Vuosittainen katsastus on siis pakollinen kaikille kerhon jäsenille. Pääsääntönä on, että vene tulee olla katsastettuna kesäkuun loppuun mennessä. Liityttäessä kerhoon tai saadessasi uuden veneen, tulee sille suorittaa runkokatsastus. Mikäli veneesi on runkokatsastettu vuonna 2012 tai aikaisemmin, tulee veneesi runko myös katsastaa. Ensimmäinen runkokatsastusmahdollisuus järjestetään halukkaille 22.4.2017 klo 10.00 alkaen. Ilmoittautuminen voidaan tehdä sähköpostilla katsastuspäällikölle. Runkokatsastusta varten veneen tulee olla maissa.

Jos mahdollista, niin katsastaja suorittaa mielellään sekä runko, että vuosikatsastuksen samalla. Tämä ei tietenkään ole mahdollista kaikille, eikä usein ”isoimmille” veneille.

Katsastusmaksu, joka peritään jäseniltä vuosimaksun yhteydessä, käsittää katsastuksen jonakin kerhon katsastuspäivänä veneen ollessa Haukilahdessa. Voit toki katsastuttaa veneesi jonkun muun kuin kerhon katsastajan toimesta, kunhan katsastaja on Suomen Purjehdus ja Veneilyn katsastaja. Tällöin toimitat vaan kopiot katsastuspöytäkirjasta katsastuspäällikölle. Tämä käytäntö on yleinen niille, joilla on vene talvisäilytyksessä toisella paikkakunnalla.

 

Muutoksia katsastusvaatimuksissa

Pyroteknisten hätämerkinantovälineiden kelpoisuusmääritelmät ovat muuttuneet jälleen täksi kesäksi. Olennaisinta on, että rakenteille ja soihduille pätee ainoastaan valmistajan antamat kelpoisuusajat. Lisää eri luokkien vaihtoehdoista löytyy SPV.fi Katsastusinfo.

 

Katsastuspäivät

Lauantai 22.4.2017 ja 13.5.2017 (runkokatsastus) klo 10.00 -

Tiistai 16.5, klo 18.00-

Torstai 30.5, klo 18.00-

Tiistai 6.6, klo 18.00-

Tiistai 13.6, klo 18.00-

Tiistai 20.6, klo 18.00-

Torstai 29.6. klo 17.00-

 

Sammutinhuolto tiistaina 16.5 kello 16-17.30

Katsastajat ovat paikalla tarvittaessa myöhempään, mutta kannatta olla paikalla ennen kello 17.45. Katsastuksen tekemisen nopeuttamiseksi varaa kaikki veneesi varusteet helposti näkyville. Täytä myös tarvittaessa katsastuskortin ja katsastuskaavakkeen itseäsi ja venettä koskevat tekniset tiedot. Näin säästetään aikaa ja saadaan katsastus sujuvaksi.

 

Kaasulaitehuoltoa ei ole järjestetty seuran toimesta.

Parhain veneilyterveisin,

Eero Koskinen

Katsastuspäällikkö 

 

1. Ilmoittaudu katsastukseen kerhotalossa oleviin katsastuslistoihin.

Mikäli nimesi on listalla, tulee veneesi katsastaa. Kaikkina katsastuspäivinä voi suorittaa runko tai vuosikatsastuksen (erillisiä runkokatsastuspäiviä ei siis ole 22.4 lukuunottamatta).

2. Katsastuspäivänä kello 18.00 eteenpäin--> ilmoittaudu kerhotalolla katsastajalle, että olet paikalla. Tällöin kirjataan ilmoittautumisaikasi ylös.

Huomioi että katsastus-sihteeri määrää missä järjestyksessä veneet katsastetaan. Pyrimme kuitenkin siihen, että kenenkään EI tarvitse odottaa kohtuuttoman kauan. Ilmoittautumiskellonaika katsastuspäivänä otetaan huomioon katsastusjärjestystä laadittaessa.

3. Ota valmiiksi esiin veneessäsi ainakin seuraavat asiat:

- Venepaperit

- Sammutin

- Hätäraketit tai soihdut

- Heittoliina

- Merkkikuviot

- Ensiapuvälineet

- käsivalaisin

 

KATSASTUS MUINA AIKOINA KUIN KATSASTUSPÄIVINÄ

Jos haluatte katsastaa veneenne muina aikoina tai muualla kuin Haukilahden satamassa, niin varatkaa aika seuran katsastajilta. Tällöin peritään 40 euron katsastusmaksu (+ mahdolliset muut kulut, esim. matkakorvaus).

Katsastus ja vartiointivelvollisuus

Muistathan, että venekerhon venepaikanhaltijoilta katsastus- ja vartiovelvollisuuden suorittaminen on edellytyksenä paikan saamiselle seuraavalle kaudelle. Huolehdithan siis velvollisuuksistasi.