Uutiset

25.2.2020Kutsu vuosikokoukseen tiistaina 10.3.2020Lue lisää »28.5.2018EU:n TIETOSUOJA-ASETUKSEN SOVELTAMINEN ALKOI 25.5.2018, TIEDÄ JA TUNNE OIKEUTESI!Lue lisää »

Blogin arkisto

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:682558 kpl

Vartiointiohjeet

1. Vartiointi on venepaikan haltijalle kuuluva velvollisuus, josta ovat vapautettuja 65 vuotta täyttäneet eläkeläisjäsenet tai esimerkiksi terveydentilan takia kerhon hallituksen tehtävästä vapauttamat.

2. Vartiointikausi alkaa erikseen ilmoitettuna päivänä vesillelaskun aikaan ja päättyy syksyllä veneiden nostoaikaan. Kerhon vastuulla olevat vartiointiviikot ilmoitetaan erikseen.

3. Vartiointivuoro on kello 22.00 - 05.00 välinen aika.

4. Joka yöksi on nimetty vähintään kaksi vartijaa, jotka hoitavat vartioinnin yhdessä koko vuoron ajan.

5. Vartioitava alue on koko Haukilahden satama-alue niemen kärjestä penkkalaiturin päähän mukaan lukien Matinkylän venekerhon A-laituri.

6. Vartiointialue kierretään noin tunnin välein. Huomioliivien käyttö on suositeltavaa, jotta alueen vartiointi on näkyvää.

7. Sähköinen vartiokirja on EMK:n vartiotuvassa olevassa tietokoneessa. Tähän kirjataan vartioon saapuminen ja poistuminen, sekä havainnot vartiointialueen tapahtumista vuoron aikana. Alla on ohjeet sähköisen vartiokirjan käyttöön. Jos kone ei toimi, käytä paperista kirjaa.

8. Tukikohtina vartijoille toimivat HLVK:n kerhorakennus ja EMK:n vartiotupa. Näihin tukikohtiin sopivat venelaiturin avaimet. Vartijat huolehtivat vartiotupien kohtuullisesta järjestyksestä ja siisteydestä. Tupakointi vartiotuvissa on kielletty.

9. Vartioinnin tarkoituksena on varkauksien ja ilkivallan ennaltaehkäisy, tapahtumista hälyttäminen sekä veneiden kiinnitysten tarkkailu ja kohentaminen vahinkojen ja häiritsevän melun estämiseksi. Ilmoitukset tehdään tarvittaessa palokunnalle, poliisille tai ko. veneen omistajalle. Veneen kiinnityksen tai varusteiden kohentamisesta jätetään veneeseen viesti asiasta.

10. Jos maasähkö on kytkettynä veneeseen, jossa ei ole miehistöä, on johto irrotettava. Käytäntö perustuu Espoon kaupungin määräyksiin venesatamien paloturvallisuudesta. Tapaukset raportoidaan vartiokirjaan, jotta toistuviin rikkomuksiin voidaan puuttua.

11. Vartija tarkastaa kierroksellaan satama-alueen laitteet sekä laituriporttien ja kerhorakennusten lukituksen. Mahdolliset epäkohdat korjataan ja/tai niistä ilmoitetaan edelleen.

12. Vartioinnin laiminlyönnistä seuraa 170 euron sakko ja toistuvissa tapauksissa venepaikan menettäminen vuodeksi.

Huom! HLVK:n vartiojakso alkaa klo 22, eikä EMK:n lipun lasku kuulu muiden kuin EMK-laisten velvollisuuksiin.

 

HLVK:n varavartijat, tiedustelut:

Juha Mursula  041-4543295

Topias Koskinen  0400-939 822

Emil Salmi 050-350 8508, emil.salmi@saunalahti.fi

Veikko Talvitie p. 044 501 1314, talvitieveikko@gmail.com

EMK:n varavartijat, tiedustelut:

Alex Tjurin 050-5755491

Jan Smeds 045-2350909

Markus Lindholm 040-5495297 

Sähköisen vartiopäiväkirjan käyttö

Käytäthän tätä ensisijaisesti ja paperista vain jos vartiokopin tietokone on epäkunnossa.

Kuinka järjestelmä avataan?

-           Käynnistä tietokone

-           Avaa Internet Explorer, joka avaa automaattisesti EMKn pääsivut

-           Avaa sivusto palkin ’vartiointi’ alta

-           Avaa sivun vasemmasta laidasta ’vartijan sivut’, tähän et tarvitse salasanaa. Nyt sinulla järjestelmän toiminnallisuus käytettävissä

- Vartija kirjaa vartiopäiväkirjaan kun vuoro alkaa ja päättyy. Tämä tehdään sivulla olevien ’vartija aloittanut vartioinnin’ ja ’vartija lopettanut vartioinnin’ painikkeista. Tämän tekee yksi vartiojoista.

- Kirjaa vartiopäiväkirjaan ketkä ovat vartiossa (kaikkien nimet)! Jos olet varavartija, kirjaa myös kenen puolesta vartioit. Tee tämä lisäämällä kommentti  vartiopäiväkirjaan vartioinnin aloituksen jälkeen.

- Kirjaa vartiopäiväkirjaan kaikki merkittävät tapahtumat, kuten tuntemattomat kävijät, autot, veneet yms. Kirjaukset ovat vartiopäällikköjen heti luettavissa tältä sivulta, vartiojärjestelmän kautta edistämässä kaikkien veneenhaltijoiden turvallisuutta.