Uutiset

25.2.2020Kutsu vuosikokoukseen tiistaina 10.3.2020Lue lisää »28.5.2018EU:n TIETOSUOJA-ASETUKSEN SOVELTAMINEN ALKOI 25.5.2018, TIEDÄ JA TUNNE OIKEUTESI!Lue lisää »

Blogin arkisto

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:682565 kpl

Vuosijuhla 2014

Sunnuntai 18.1.2015 - Ari

Haukilahdenvenekerhon vuosijuhla 2014

Juhla pidettiin Haukilahden Paviljongissa perjantaina 28.11.2014.

Juhlan vuosittain vaihtuvana teemana oli tällä kertaa Venetsian karnevaalit.

Ohjelmassa oli vuoden veneilijän valinta (Subbotan miehistö Alex Osipov ja Maria Aleinikova), kunniajäseneksi nimeäminen (Bo Grönholm), perinteiset arpajaiset ja taidehuutokauppa. Illan tanssien tahdista vastasi Juupo Mursulan Big Band.

karnevaalinaamio1.jpg

karnevaalinaamio2.jpg

Lue lisää »

1 kommentti .

Veneilijäksi Haukilahteen

Torstai 6.12.2012 klo 10:17 - Allan Eloranta

Muutto

Urbaanista ympäristöstä Hietalahdentorin viereltä tuli meille muutto Haukilahteen v.1964 alussa.  Wärtsilän laivanrakentajat olivat onnistuneet hankkimaan rannan tuntumasta alueen Arava-lainoitettua kerrostaloyhtiötä varten ja näin me nelisenkymmenen telakkalaisperheen mukana pääsimme siirtymään upealle seudulle luonnon helmaan. Monet uusista asukkaista olivat innokkaita veneilijöitä. Niinpä heti jäiden sulettua varasimme paikat Mellstenin niemestä venelaitureille. 

Niemi oli tällöin aika luonnonvarainen, kapean, muutamalle talolle vievän  soratien päässä. Aivan kärkeen oli tehty  lähes 10-metrin uimahyppytorni  ja alueella oli uimalarakennus (nykyinen) sekä innokkaasti kalastelleen ja vartijana toimineen poliisi Henrikssonin asuinrakennus (nyt Meripelastusseuran hallussa). Ranta-alue Toppelundiin saakka oli vielä tyhjenemässä olleiden huviloiden hallussa, mutta pieniä polkuja pitkin iltakävelyt voitiin tehdä nykyisen Mellstenintien alueella. Tungosta ei alueelle ollut eikä laitureiden rakentaminen vaatinut muodollisuuksia.

Puulaiturit

laiturilla_1964.jpg

Telakalta saimme hankituiksi sopivat parrut ja laudat ja niin syntyi nopeasti yhteisvoimin pohjaan nuijittujen tukevien paalujen varaan kapeita, riittävän pitkiä laituriulokkeita. Asuntojen ostamisen johdosta kaikkien rahavarat olivat niukat ja kait siksi veneemme olivat pienehköjä moottoripaatteja. Ne eivät vieneet paljoa kaislikkoisen lahden vapaana olleesta vesialueesta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: HLVK, Haukilahden venekerho

Vuosijuhla 2012

Keskiviikko 28.11.2012 klo 11:30 - Leena Porola

Bo.jpgVuosijuhla pidettiin perjantaina 23. pnä marraskuuta Haukilahden paviljongissa. Illan juonsi leppoisaan tyyliinsä kommodorimme Bo Grönholm.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: HLVK, Haukilahden venekerho

Odysseuksen jäljillä - Gildan miehistön kokemuksia

Keskiviikko 31.10.2012 klo 11:32 - Tuomo Ojanen

Haukilahden venekerhosta lähti Bassen venekunnan lisäksi matkalle vähemmän kokeneita purjehtijoita. Kerhon kevätkokouksessa Kiiskisen Hessun kertomukset purjehduksesta Kreikan saaristossa olivat kiehtovia ja tuntui, että tässä olisi ’kerran elämässä’ -tilaisuus kokeilla jotain ainutlaatuista. Kun oma aiempi purjehduskokemus rajoittui kölittömän moottoripurkkarin apupurjeiden virittelyyn ja juniorilla kahteen naapurikerhon pitämään optarikurssiin, oli viikon purjehdukselle lähtö vielä osittain vieraassa porukassa jo ajatuksena haasteellinen. 

tuomo1.jpg

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: HLVK, Haukilahden venekerho, Kreikka

Odysseuksen jäljillä - purjehdusmatkamme Kreikan saaristossa 8. - 15.9.2012

Tiistai 30.10.2012 klo 18:36 - Maija ja Basse

Vihdoin koitti lauantai 8.9.2012, ja lentokoneemme laskeutui Prevezan kentälle Kreikan itärannikolla. Suomen syksyinen ilma vaihtui kertaheitolla paahtavaan kuumuuteen. Jännitys tiivistyi bussimatkalla Lefkasin satamaan purjehdusoppaidemme Hessun ja Ekin kertoessa alueen historiasta ja alkavan purjehdusviikon yksityiskohdista. Tarinan alkuhan koitti HLVK:n joulujuhlassa 2011, jota vietimme teemalla Odysseuksen harharetket Kreikan suurlähettilään kunnioittaessa juhlaamme läsnäolollaan. Kevättalven ja kesän aikana keräsimme seurueemme, jonka kanssa matkaisimme purjehduslomalle. Orestes -veneemme miehistöön kuului Ossi Aalto, Mari, Mikko, varakippari Maija ja Kippari Basse.

kuva1.jpg

Kippari Basse ja kokenut merikarhu Ossi nauttivat maisemista biminin suojatessa pahimmalta paahteelta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: HLVK, Haukilahden venekerho, Kreikka

Vene Napapiiriltä (...tai melkein)

Sunnuntai 28.10.2012 - Juha

Jätimme NF-30:lle hyvästit keväällä -12 ja uusi vene tilalle löytyi Oulusta. Dehler 31 on hyvä purjehtia ja sisätilat olivat meille sopivat. Alunperin oli tarkoitus lähteä tuomaan venettä alaspäin jo toukokuun puolivälissä. Myyjä kuitenkin kehoitti vielä odottamaan, koska perämerellä saattoi olla tuohon aikaan vielä jäälauttoja, jotka huonolla tuurilla olisivat keskeyttäneet matkan teon.

Miehistönä Hanna, Emmi (laivakoira) ja minä. Matkaa kertyisi suoraa tultaessa n. 550mpk välillä Oulu-Helsinki.

7.6.12 Oulu-Raahe 43 mpk

Sumuista, vilpoista, sateista ja tyyntä. Pilkkihaalareille oli käyttöä.

Sää suosi meitä siinä mielessä, ettei koko matkalla ollut kovaa myrskyä. Pikemminkin useampina päivinä oli täysin tuuletonta. Raahessa juttelin veneseuran vartijan kanssa. Hän kertoi vartiovuoron osuvan  kohdalle 1-2 kertaa vuodessa ja hukiin liittyi useita tehtäviä mm. saunan lämmitystä ja vierasveneidenhuoltoa. Vuoro kesti vaatimattomasti alkaen klo.18 ja loppui seuraavana päivänä klo.18. Sauna oli kotoisan oloinen ja Emmi-koirakin kävi ylälauteilla lämmittelemässä. 

 

8.6.12 Raahe-Maakalla 36 mpk

Kertaalleen olimme hiekalla Raahessa. Kaiku näytti 1,3m, joten oltiin n.20 cm hiekassa. Näillä korkeuksilla ei kannata mennä lainkaan väylän ulkopuolille, ei edes muutamaa metriä. Onneksi pohja on hiekkaa tällä korkeudella ja näin kölille lempeä.

Maakallassa illalla. Upea paikka. Paikalliselta kalastajalta kuultiin, että Puolustusvoimat oli ampunut 80-luvulla  kylmän kranaatin hiukan ohi aioittua ja se oli osunut suoraan rannassa olevan talon  katon läpi olohuoneeseen. Omistaja ei ollut antanut korjata välikattoa vaan edelleen siinä kohta on muistona reikä.

Maakallan kirkon edessä oli vaivaisukko, joka pelotti Emmiä lujasti.