Uutiset

25.2.2020Kutsu vuosikokoukseen tiistaina 10.3.2020Lue lisää »28.5.2018EU:n TIETOSUOJA-ASETUKSEN SOVELTAMINEN ALKOI 25.5.2018, TIEDÄ JA TUNNE OIKEUTESI!Lue lisää »

Blogin arkisto

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:682608 kpl

Veneilijäksi Haukilahteen

Torstai 6.12.2012 klo 10:17 - Allan Eloranta

Muutto

Urbaanista ympäristöstä Hietalahdentorin viereltä tuli meille muutto Haukilahteen v.1964 alussa.  Wärtsilän laivanrakentajat olivat onnistuneet hankkimaan rannan tuntumasta alueen Arava-lainoitettua kerrostaloyhtiötä varten ja näin me nelisenkymmenen telakkalaisperheen mukana pääsimme siirtymään upealle seudulle luonnon helmaan. Monet uusista asukkaista olivat innokkaita veneilijöitä. Niinpä heti jäiden sulettua varasimme paikat Mellstenin niemestä venelaitureille. 

Niemi oli tällöin aika luonnonvarainen, kapean, muutamalle talolle vievän  soratien päässä. Aivan kärkeen oli tehty  lähes 10-metrin uimahyppytorni  ja alueella oli uimalarakennus (nykyinen) sekä innokkaasti kalastelleen ja vartijana toimineen poliisi Henrikssonin asuinrakennus (nyt Meripelastusseuran hallussa). Ranta-alue Toppelundiin saakka oli vielä tyhjenemässä olleiden huviloiden hallussa, mutta pieniä polkuja pitkin iltakävelyt voitiin tehdä nykyisen Mellstenintien alueella. Tungosta ei alueelle ollut eikä laitureiden rakentaminen vaatinut muodollisuuksia.

Puulaiturit

laiturilla_1964.jpg

Telakalta saimme hankituiksi sopivat parrut ja laudat ja niin syntyi nopeasti yhteisvoimin pohjaan nuijittujen tukevien paalujen varaan kapeita, riittävän pitkiä laituriulokkeita. Asuntojen ostamisen johdosta kaikkien rahavarat olivat niukat ja kait siksi veneemme olivat pienehköjä moottoripaatteja. Ne eivät vieneet paljoa kaislikkoisen lahden vapaana olleesta vesialueesta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: HLVK, Haukilahden venekerho