Uutiset

25.2.2020Kutsu vuosikokoukseen tiistaina 10.3.2020Lue lisää »28.5.2018EU:n TIETOSUOJA-ASETUKSEN SOVELTAMINEN ALKOI 25.5.2018, TIEDÄ JA TUNNE OIKEUTESI!Lue lisää »

Blogin arkisto

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:682568 kpl

Veneilijäksi Haukilahteen

Torstai 6.12.2012 klo 10:17 - Allan Eloranta

Muutto

Urbaanista ympäristöstä Hietalahdentorin viereltä tuli meille muutto Haukilahteen v.1964 alussa.  Wärtsilän laivanrakentajat olivat onnistuneet hankkimaan rannan tuntumasta alueen Arava-lainoitettua kerrostaloyhtiötä varten ja näin me nelisenkymmenen telakkalaisperheen mukana pääsimme siirtymään upealle seudulle luonnon helmaan. Monet uusista asukkaista olivat innokkaita veneilijöitä. Niinpä heti jäiden sulettua varasimme paikat Mellstenin niemestä venelaitureille. 

Niemi oli tällöin aika luonnonvarainen, kapean, muutamalle talolle vievän  soratien päässä. Aivan kärkeen oli tehty  lähes 10-metrin uimahyppytorni  ja alueella oli uimalarakennus (nykyinen) sekä innokkaasti kalastelleen ja vartijana toimineen poliisi Henrikssonin asuinrakennus (nyt Meripelastusseuran hallussa). Ranta-alue Toppelundiin saakka oli vielä tyhjenemässä olleiden huviloiden hallussa, mutta pieniä polkuja pitkin iltakävelyt voitiin tehdä nykyisen Mellstenintien alueella. Tungosta ei alueelle ollut eikä laitureiden rakentaminen vaatinut muodollisuuksia.

Puulaiturit

laiturilla_1964.jpg

Telakalta saimme hankituiksi sopivat parrut ja laudat ja niin syntyi nopeasti yhteisvoimin pohjaan nuijittujen tukevien paalujen varaan kapeita, riittävän pitkiä laituriulokkeita. Asuntojen ostamisen johdosta kaikkien rahavarat olivat niukat ja kait siksi veneemme olivat pienehköjä moottoripaatteja. Ne eivät vieneet paljoa kaislikkoisen lahden vapaana olleesta vesialueesta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: HLVK, Haukilahden venekerho

Vuosijuhla 2012

Keskiviikko 28.11.2012 klo 11:30 - Leena Porola

Bo.jpgVuosijuhla pidettiin perjantaina 23. pnä marraskuuta Haukilahden paviljongissa. Illan juonsi leppoisaan tyyliinsä kommodorimme Bo Grönholm.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: HLVK, Haukilahden venekerho

Odysseuksen jäljillä - Gildan miehistön kokemuksia

Keskiviikko 31.10.2012 klo 11:32 - Tuomo Ojanen

Haukilahden venekerhosta lähti Bassen venekunnan lisäksi matkalle vähemmän kokeneita purjehtijoita. Kerhon kevätkokouksessa Kiiskisen Hessun kertomukset purjehduksesta Kreikan saaristossa olivat kiehtovia ja tuntui, että tässä olisi ’kerran elämässä’ -tilaisuus kokeilla jotain ainutlaatuista. Kun oma aiempi purjehduskokemus rajoittui kölittömän moottoripurkkarin apupurjeiden virittelyyn ja juniorilla kahteen naapurikerhon pitämään optarikurssiin, oli viikon purjehdukselle lähtö vielä osittain vieraassa porukassa jo ajatuksena haasteellinen. 

tuomo1.jpg

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: HLVK, Haukilahden venekerho, Kreikka

Odysseuksen jäljillä - purjehdusmatkamme Kreikan saaristossa 8. - 15.9.2012

Tiistai 30.10.2012 klo 18:36 - Maija ja Basse

Vihdoin koitti lauantai 8.9.2012, ja lentokoneemme laskeutui Prevezan kentälle Kreikan itärannikolla. Suomen syksyinen ilma vaihtui kertaheitolla paahtavaan kuumuuteen. Jännitys tiivistyi bussimatkalla Lefkasin satamaan purjehdusoppaidemme Hessun ja Ekin kertoessa alueen historiasta ja alkavan purjehdusviikon yksityiskohdista. Tarinan alkuhan koitti HLVK:n joulujuhlassa 2011, jota vietimme teemalla Odysseuksen harharetket Kreikan suurlähettilään kunnioittaessa juhlaamme läsnäolollaan. Kevättalven ja kesän aikana keräsimme seurueemme, jonka kanssa matkaisimme purjehduslomalle. Orestes -veneemme miehistöön kuului Ossi Aalto, Mari, Mikko, varakippari Maija ja Kippari Basse.

kuva1.jpg

Kippari Basse ja kokenut merikarhu Ossi nauttivat maisemista biminin suojatessa pahimmalta paahteelta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: HLVK, Haukilahden venekerho, Kreikka

Terveiset Espanjasta

Perjantai 21.9.2012 klo 17:23 - Leena Porola

Kreikan eskadroonan kertomusta odotellessa terveiset Espanjasta! Kuvat on otettu Puerto Banuksesta, Marbellan huvivenesatamasta. 

img_1769.jpg

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Haukilahdenvenekerho, HLVK, Espanja

Jaa tarinasi kanssamme!

Torstai 20.9.2012 klo 16:19 - Leena Porola

Jaa tarinasi kanssamme! Kerhosivujen blogiin laittaisimme mielellämme juuri Sinun tarinasi. Se voi olla kokemuksesi Suomen tai maailman satamista, hauskoista sattumuksista tai kohtaamistasi ihmisistä. Myös kerhomme historiasta voisi löytyä mielenkiintoisia tapahtumia ja muisteloita. Tai valitse mikä tahansa muu aihe, joka voisi kiinnostaa kerhomme jäseniä.

Voit kirjoittaa tarinan itse ja lähettäö kuvien kera minulle (leena.porola@porski.fi). Voimme myös tehdä kertomuksen yhdessä - lähetä minulle yhteystietosi sähköpostiin niin otan Sinuun yhteyttä. 

1 kommentti . Avainsanat: Haukilahdenvenekerho, HLVK

Kerhotalo on maalattu

Maanantai 17.9.2012 - Ari Näätsaari

Kerhotalo on maalattu

vasta_maalattu_kerhotalo.jpg

Kerhotalo on maalattu ulkopuolelta. Samalla ulkoverhoilun lahot laudat vaihdettiin uusiin. Talo on nyt taas oikean punamullan sävyinen myös auringon puolelta.  

Keittiöön asennettiin uusi kiertoilmauuni ja hieman rempallaan ollut keittiön ulko-ovi asennettiin uudelleen.

 

 

Samassa urakassa maalattiin terassin kaiteet ja pintakäsiteltiin kerhotalon terassi.

pintakasitelty_terassi.jpg

 

 

 

 

Lisäksi maalattiin mastoaitauksessa oleva kontti punamullan väriseksi.

1 kommentti . Avainsanat: Haukilahdenvenekerho, HLVK, kerhotalo